umido bakery

RESEPI SIMPLE CREAM

  • 500g fresh cream
  • 1 sudu teh pewarna oil base(lkut la nak warna apa pun)
  • 1 sudu besar creamer(guna yg coffeemate punya creamer pun ok)
Cara:
  1. putar je semua sampai peak.. Sudah.. Siap Simpan dalam bekas. Masuk peti na…
  2. nak guna coating kek trus guna je. Kluar dari peti memang susah skit nk coating.tapi 10 minit dah boleh guna.. Elok dah nak lepa
💖Tips sikit..
  1. teacher memang buat banyak2 masuk chiller. Macam2 warna macam dalam gambar ni.. Nak masuk freezer pun boleh.. Lagi trhan lama berbulan
  2. pewarna tu wajib putar dgn fresh cream, creamer skali jalan
Cara teacher x boleh pi putar fc ng creamer je.. Pas tu ambik cream bubuh pewarna.. Oh cara teacher tak buat gini ya
Sebab?
 
  1. Sebab sat kalau asingkan pewarna tu cepat sangat cream tu cair. Senang crita mmg kena putar pewarna ng cream smua skli. Baru kaku elok cream tu.. Cantik je coating.
  2. Cara ni kan bila buat 2,3 ari awal akan buatkan warna lbih matang.. Warna tu kalau nak trang lagi bleh je masuk 2 sdt pwarn.. Syarat msti putar skli cream dan creamer ya😘
  3. Lepas tu kalau nak cream prisa coffee ke.. Cekelat ke sama je cara tu.. Cumanya pewarna tu tukar dgn 1 sudu besar coffee emulco. Sama cara.. Putar sbali jalan je.. Nak rasa kaw bubuh la 2sdb emulco.. Tak kira la pandan ke.. Coklat ke.. Coffee ke.. Janji putar skali jalan
  4. nanti msuk chiller 2,3 arl mmg trun macam cecair pewarna.. Jgn risau jz gaul je cecair tu k… Nak elok msuk tmpat beku la. Nak guma defrost je…
  5. nak guna cream dari chiller kacau sikit.. Sbb keluar dari peti mmg nmpk mcm tekstur aiskrim gitu.. Susah nak lepa..xsmooth..so gaul2 skit bagi ilang bintil2 tu baru cantik lepa ok
Mudah kerja… Then rsa lemak giteww…
Open chat
1
Hi boleh saya bantu?